It is currently Thu Jan 17, 2019 08:48




Post new topic Reply to topic  [ 129 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
PC till arkadmonitor? 
Author Message
Arcade Mode

Joined: Mon Mar 16, 2009 11:35
Posts: 164
Post Re: PC till arkadmonitor?
Får du bara lan att fungera så ska det väll vara lungt, brukar ju vara lättare än att få ljudkorten att fungera bra.

Att få knapphålen bra kan nog bli lite problem.

Om du ska täcka de gamla hålen så kanske om du klipper ut runda plåtbitar och sen svetsar, annars kanske kemisk metall eller dylikt fungerar om man inte har tillgång till svets.

alternativ fäster man en ny plåtbit/plastbit/träbit under den gamla och fyller de gamla hålen med spackel/kemisk metall, och sen gör nya hål som man vill ha dem.

Detta kräver ju lite arbete, men blir nog finare och hållbarare

_________________
http://zoppatorsk.blogspot.com/


Thu May 13, 2010 11:53
Profile WWW
Arcade Mode
User avatar

Joined: Mon Jan 12, 2009 11:42
Posts: 219
Location: Göteborg
Post Re: PC till arkadmonitor?
Nu har jag lyckats hitta drivrutiner till moderkortet utan att bli lurad av att ladda hem något mystiskt program som ska uppdatera ens drivrutiner med betalning. Dock var det inte epox ep-9npa+ultra drivers man skulle leta efter utan nForce 4 drivers.

Ja, ljudet verkar vara ett helsike att få igång, nätverket fick jag igång direkt, så det blev det gamla nätverketskortet som fick ryka, så det räcker ju.

Ja, jag får fundera lite på hur jag ska göra. Är ju bara en liten halvmåne som hålet ska förflyttas med. Ska tänka ut nått tills i helgen så kanske man kan köpa nått då man har tillgång till bil och kan åka iväg nånstans.

Ska också fixa nya uppladdningsbara batterier till kameran då batterina (förhoppningsvis), har laddats upp för sista gången och är helt döda nu.

Får snart besök här, så ska röja upp lite så det slipper vara verktyg, kablar, sågspån och metallspån överallt :P


Thu May 13, 2010 12:55
Profile
Arcade Mode
User avatar

Joined: Mon Jan 12, 2009 11:42
Posts: 219
Location: Göteborg
Post Re: PC till arkadmonitor?
Min kompis har ett voodoo 2 hemma hos sig som jag kan ta. Frågan är om det är ett PCI?


Thu May 13, 2010 21:58
Profile
Arcade Mode

Joined: Mon Mar 16, 2009 11:35
Posts: 164
Post Re: PC till arkadmonitor?
Ett vanligt vodoo2 är pci, men det kommer inte att fungera för det tänkta ändamålet.

Det fungerar endast som 3d accelerator och kräver att man har ett vanligt grafikkort oxå.

Hadde ett sånt en gång i tiden, jäklar vilken skillnad det var mellan dessa kort och vanliga 2d kort när man körde 3d spel.

Trodde alla hade ett gamalt pci grafikkort liggandes ifall det skulle bli fel på grafikkortsbioset så man kan flasha om :p

_________________
http://zoppatorsk.blogspot.com/


Fri May 14, 2010 09:21
Profile WWW
Arcade Mode
User avatar

Joined: Mon Jan 12, 2009 11:42
Posts: 219
Location: Göteborg
Post Re: PC till arkadmonitor?
Har tyvärr inget grafikkort till övers. Är som sagt min första dator det här, men ska väl hitta nått snart, ska väl inte vara så svårt.

Har aldrig behövt ett grafikkort i backup :P

Om du råkar springa på en manual till epox ep-9npa+ultra moderkortet så hojta till, eller om du vet vart Power Led, Power SW och H.D.D Led ska sitta.

Här är bilderna på stickorna(eh.. stickan):

Image

Image

Image

Image

Den som sitter på plats sitter helt perfekt. Den andra stickan saknades en plastbit på, den som ska hålla fjädern på plats närmast mitten av stickan. Men jag hittar den nog snart, eller så får jag tillverka en egen.

den bulten som saknades på player 2 har jag hittat.

Nu ska jag felsöka ljudet, varför ljudet la av igår. Troligtvis nå glapp i sladdarna. Man är snudd på att kasta sig ut genom ett höghus. En massa problem ständigt. Igår fick jag njuta en stund av perfekt ljud och bild. Sen tystna musiken och sen fukkade grafikkortet upp sig och levererade 2-4 bilder beroende på upplösning. Men nu är bilden bra igen. Vågar knappt stänga av datorn, då kan de bli nå fel igen.

Men nu ska jag fixa ljudet.


Fri May 14, 2010 13:37
Profile
Arcade Mode

Joined: Mon Mar 16, 2009 11:35
Posts: 164
Post Re: PC till arkadmonitor?
Heeh... börjar ju likna nått.

Epox har ju varit snälla nog och låst sin ftp server så man inte kommer åt manualen :(
Du får ta en ficklampa och lysa, det brukar stå på moderkortet var pwsw, hddled m.m. ska sitta.
Står det inte så får man leta fram genom att testa. (jag kopplar oftast bara pwsw o reset för jag är lat, lampor o skit kan jag vara utan :p)

Du hade väll gratis ström!!?? Bara att låta datorn stå på när den väl fungerar, heee.

_________________
http://zoppatorsk.blogspot.com/


Fri May 14, 2010 14:21
Profile WWW
Arcade Mode
User avatar

Joined: Mon Jan 12, 2009 11:42
Posts: 219
Location: Göteborg
Post Re: PC till arkadmonitor?
Yes Epox låste sin ftps server nån gång förra året, har dock hittat en annan men får bara upp pdf-filen, sen låser den sig.

Ska försöka se på moderkortet igen, har lyst med displayern på mobilen. Skulle vara iktigt behändigt med en ficklampa, gärna en pannlampa.

Nej, det var missuppfattning, elen ingår i hyran, d.v.s föreningen har avtal med ett elbolag, så vi kan själva inte bestämma vilket elbolag vi ska ha.

EDIT: Hittade nu på kortet :) Fick tag på en sladd som varit till en gammal lampa och skruvade i en energilampa i och stack in huvudet i arkadmaskinen så hittade jag. Var ju riktigt tydligt med färger och grejer :P Det såg jag inte innan. Såg bara svarta klossar med ben som stack upp lite här och där :P

Och min förlängning av powerknappen fungerade, även med lamporna. Härligt, härligt. Tänkte sätta fast den innanför myntluckan, å man bara öppnar där och trycker igång datorn.


Fri May 14, 2010 14:59
Profile
Arcade Mode
User avatar

Joined: Mon Jan 12, 2009 11:42
Posts: 219
Location: Göteborg
Post Re: PC till arkadmonitor?
mycket uppdateringar nu. Hitta 2 knappar, en röd och en grön lagomt små för min panel som jag hade tänkt mig att den röda ska vara ESC och den gröna ENTER. Känns rätt och pedagogiskt.

Har en service knapp som är ditsatt på sidan av kabbet. Hur gör jag sen när jag vill koppla de 3 knapparna till tangentbordet? Är det bara att löda på punkterna på kretskortet, eller hur gör jag?

Image


Fri May 14, 2010 15:55
Profile
Arcade Mode

Joined: Mon Mar 16, 2009 11:35
Posts: 164
Post Re: PC till arkadmonitor?
Hur du ska göra med tangentbordet beror ju lite på hur det ser ut inuti.

Nyare tangentbord brukar bara ha plastfilm och membran, är nog döfött o löda på det, man bränner nog bara hål på det.

Du kan ju alltid försöka använda "matrixen" istället, dvs använda kretskortet i tangentbordet.

Lite läsning :p
http://wiki.arcadecontrols.com/wiki/Keyboard_Hacks

På min panel har jag 4 spelarknappar och sen start o coin.
Behöver inga fler än så, i den frontend jag använder så stänger man av emulatorn och går tebax till fe med start+coin. Resten (volym o pause osv. configar jag i mame med start som shiftknapp)

_________________
http://zoppatorsk.blogspot.com/


Fri May 14, 2010 17:53
Profile WWW
Arcade Mode
User avatar

Joined: Mon Jan 12, 2009 11:42
Posts: 219
Location: Göteborg
Post Re: PC till arkadmonitor?
Hittat på youtube hur man ska göra med tangentbordet.

http://www.youtube.com/watch?v=sY2-xXAc ... re=related

Det verkar förresten vara upplösningen 256x192 om strular till det för mig, som tar bort interlacen och får alla upplösningar att bli dubbla bilder.

Får se om jag hittat nån lösning på det.


Sat May 15, 2010 13:44
Profile
Arcade Mode

Joined: Mon Mar 16, 2009 11:35
Posts: 164
Post Re: PC till arkadmonitor?
Se till att ta bort upplösningar du inte använder.
Ibland blir det problem om man har för många.

Enda jag har problem med är 320x uplösningar, på dessa måste jag köra 321x för att det ska fungera.

Var noga så du inte får någon "keyblocking" med tangentbordet bara, lite drygt att spela fightingspel då :p

_________________
http://zoppatorsk.blogspot.com/


Sat May 15, 2010 15:13
Profile WWW
Arcade Mode
User avatar

Joined: Mon Jan 12, 2009 11:42
Posts: 219
Location: Göteborg
Post Re: PC till arkadmonitor?
Ja, ska ta och rensa upplösningar sen, se om det går bättre.

250x250 och liknande lär man ju inte använda.

Det är bara de 3 knapparna som jag kommer använda från tangentbordet, resten kommer gå via DC -> USB.


Sat May 15, 2010 16:37
Profile
Arcade Mode

Joined: Mon Mar 16, 2009 11:35
Posts: 164
Post Re: PC till arkadmonitor?
Om du inte redan gjort det så rekommenderar jag att du ökar "pooling rate" på usbportarna så du får mindre inputlagg.
Inte säkert att det funkar med dina adaptrar, men värt att prova.

Min ps->usb klarar i alla fall 1000hz (1ms) orginal är 8 ms (om jag inte minns fel)

Kan kolla upp vad det programmet jag använder heter och posta en länk lite senare ikväll.

_________________
http://zoppatorsk.blogspot.com/


Sat May 15, 2010 17:47
Profile WWW
laserfejs!
User avatar

Joined: Sat Sep 13, 2008 01:14
Posts: 660
Location: Alingsås, Sweden
Post Re: PC till arkadmonitor?
Zopp wrote:
Om du inte redan gjort det så rekommenderar jag att du ökar "pooling rate" på usbportarna så du får mindre inputlagg.
Inte säkert att det funkar med dina adaptrar, men värt att prova.

Min ps->usb klarar i alla fall 1000hz (1ms) orginal är 8 ms (om jag inte minns fel)

Kan kolla upp vad det programmet jag använder heter och posta en länk lite senare ikväll.


Intressant.

_________________
Image Image Image Image http://www.emphatic.se


Sat May 15, 2010 18:02
Profile WWW
Arcade Mode

Joined: Mon Mar 16, 2009 11:35
Posts: 164
Post Re: PC till arkadmonitor?
Här är en länk till programet.
http://www.download4a.com/DownloadLink1-Hidusbf.html

Extrahera zip-filen, öppna setup.exe

Så här gör du.

Börja med att kryssa ur "mouses only"
Image

Leta på rätt device, ändra rate och tryck install service.
Image

Starta om datorn och prova om det fungerar.
Fungerar det inte så får du ställa tebax

EDIT: Har du problem med interlace på skärmen så ställ om till 321x240 i quickres, detta ska göra att nästa gång du startar om datorn så behålls den upplösningen så slipper du slita på skärmen (inget bra att köra en upplösning du inte kan synka till, dvs 640x480 progresiv)

_________________
http://zoppatorsk.blogspot.com/


Sat May 15, 2010 18:32
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 129 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.