It is currently Tue Mar 26, 2019 14:19




Post new topic Reply to topic  [ 82 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Projekt: Ett udda Mamekabb 
Author Message
laserfejs!
User avatar

Joined: Sat Sep 13, 2008 01:14
Posts: 660
Location: Alingsås, Sweden
Post Re: Projekt: Ett udda Mamekabb
Voldo83: Men om bilden är för grön, har du justerat på ditt chassi till skärmen då? Eller är det en TV du provar med?

_________________
Image Image Image Image http://www.emphatic.se


Mon Apr 26, 2010 17:36
Profile WWW
Arcade Mode
User avatar

Joined: Mon Jan 12, 2009 11:42
Posts: 219
Location: Göteborg
Post Re: Projekt: Ett udda Mamekabb
Jag lödde om kabeln och denna gång hade min sambo hängt eltejpen på dörrhandtaget så att jag skulle hitta det lätt :)

Så jag lödde först kablarna, kletade på med lim och sen sockerbit på nästan varje kabel och den kabeln jag glömde trä på sockerbit innan jag började löda, limmade jag och virade runt med eltejp och i slutet virade jag runt med eltejp överallt och satte fast kontakten och kabeln på en träbit. Så nu borde det sitta. Har upptäckt att bilden kan bli blå av att jag kör igång monitorn för tätt inpå när jag kör igång datorn, men då behöver jag bara stänga av, vänta lite och sen köra igång monitorn igen.

Ja, det gick att justera med fler rattar där bak, så tillslut fick jag bort det gröna :)

Image

Image

Dock är jag fortfarande inte helt 100% nöjd. Tycker bilden är för matt på något sätt. Är det skärmen eller grafikkortet?

Har även märkt att det blir en horisontell rand som rör sig nerifrån och upp, eller tvärtom, minns inte nu. Är det bilden som uppdateras i otakt? Tror det syns mest i i horisontella spel, särskilt i Wonder boy.

Antar att man måste ha ett radeon kort för att kunna uppdatera med arcadeVGA bioset? :P Och sköter den då upplösningarna automatiskt, eller måste man in och pilla?


Mon Apr 26, 2010 23:14
Profile
Arcade Mode

Joined: Mon Mar 16, 2009 11:35
Posts: 164
Post Re: Projekt: Ett udda Mamekabb
Bilden du får i mame beror till stora delar på vad du har för inställningar.
Kan posta en mame.ini fil för mame 0.135 lite senare
Modelinesen spelar in de oxå.

Att färgerna inte blir helt bra kan nog bero på att rgb signalerna behöver förstärkas (j-pac'en har inbyggd förstärkare)
Edit: Detta är olika på olika grafikkort, vissa går bra att köra utan förstärkning

Är mame det gäller så kan gamma vara påslaget.

Har du samma rand som rör sig även i windows?
Tvingar du mame till rätt upplösning ? Har du bara autoswitch så är det inte säkert att det blir rätt.
(Tips! Kör du vnc så ser du direkt om upplösningen ändras för då ändras storleken på vnc fönstret)

Här är de modelines jag använde som grund.
Vissa har jag tagit bort då jag inte behöver dem, tex alla "square" upplösningar som 240x240
Sen så har jag lagt till de viktiga som fattas tex 320x224 och tweakat så de är nästan perfekt centrerade

(en notis angående radeon. Dessa har en bugg i drivrutinerna som gör att horizontalshiftning bara sker i steg om 8 istället för 1, ska dok vara fixat i nyare drivare för nyare kort, men inget som hjälper mig med andra ord)

Quote:
# -= 15KHz Progressive =-
modeline '240x240-15,750KHz-59,885Hz' 5,16592 240 264 288 328 240 243 246 263 -hsync -vsync
modeline '256x240-15,750KHz-59,885Hz' 5,417916 256 280 304 344 240 243 246 263 -hsync -vsync
modeline '288x240-15,750KHz-59,885Hz' 6,173904 288 320 352 392 240 243 246 263 -hsync -vsync
modeline '296x240-15,750KHz-59,885Hz' 6,299902 296 328 360 400 240 243 246 263 -hsync -vsync
modeline '304x240-15,750KHz-59,885Hz' 6,551898 304 336 368 416 240 243 246 263 -hsync -vsync
modeline '320x240-15,750KHz-59,885Hz' 6,803894 320 352 384 432 240 243 246 263 -hsync -vsync
modeline '336x240-15,750KHz-59,885Hz' 7,181888 336 368 400 456 240 243 246 263 -hsync -vsync
modeline '368x240-15,750KHz-59,885Hz' 7,811878 368 408 440 496 240 243 246 263 -hsync -vsync
modeline '392x240-15,750KHz-59,885Hz' 8,315871 392 432 472 528 240 243 246 263 -hsync -vsync
modeline '448x240-15,750KHz-59,885Hz' 9,575851 448 496 544 608 240 243 246 263 -hsync -vsync
modeline '512x240-15,750KHz-59,885Hz' 10,961829 512 568 616 696 240 243 246 263 -hsync -vsync
modeline '640x240-15,750KHz-59,885Hz' 13,607788 640 704 768 864 240 243 246 263 -hsync -vsync
modeline '256x256-15,750KHz-55,456Hz' 5,417829 256 280 304 344 256 260 264 284 -hsync -vsync
modeline '320x256-15,750KHz-55,456Hz' 6,803786 320 352 384 432 256 260 264 284 -hsync -vsync
modeline '352x256-15,750KHz-55,456Hz' 7,559762 352 392 424 480 256 260 264 284 -hsync -vsync
modeline '400x256-15,750KHz-54,686Hz' 8,567765 400 440 480 544 256 261 266 288 -hsync -vsync
modeline '256x264-15,750KHz-54,497Hz' 5,417874 256 280 304 344 264 268 272 289 -hsync -vsync
modeline '352x264-15,750KHz-54,497Hz' 7,559824 352 392 424 480 264 268 272 289 -hsync -vsync
modeline '632x264-15,750KHz-54,497Hz' 13,481686 632 696 760 856 264 268 272 289 -hsync -vsync
modeline '352x288-15,750KHz-50,808Hz' 7,56023 352 392 424 480 288 291 294 310 -hsync -vsync
modeline '384x288-15,750KHz-50,808Hz' 8,19025 384 424 464 520 288 291 294 310 -hsync -vsync
modeline '512x288-15,750KHz-50,808Hz' 10,962334 512 568 616 696 288 291 294 310 -hsync -vsync
modeline '640x288-15,750KHz-50,808Hz' 13,608415 640 704 768 864 288 291 294 310 -hsync -vsync

# -= 15KHz Interlace =-
modeline '512x448-15,750KHz-60iHz' 10,962 512 568 616 696 448 459 470 525 -hsync -vsync interlace
modeline '640x480-15,750KHz-60iHz' 13,608 640 704 768 864 480 486 492 525 -hsync -vsync interlace


Det med att flasha radeon 92xx till avga: Kräver för det första ett ati radeon kort av modell 9200/9250, sen så är det nog ganska mycket pill och fipplande med grafikkortets bios. Framförallt minnen och timingsen på minnena brukar kunna skilja ganska mycket.

Ingenting som går på automatik, heee. Kan ju tillägga att avga inte heller har alla upplösningar.

Edit2: Kanske vore bra om du skapar en ny tråd eller fortsätter i "koppla pc till arkardmonitor tråden" så att det blir lite mera överskådlig och lättare för andra att följa tråden.

_________________
http://zoppatorsk.blogspot.com/


Tue Apr 27, 2010 08:22
Profile WWW
Arcade Mode

Joined: Mon Mar 16, 2009 11:35
Posts: 164
Post Re: Projekt: Ett udda Mamekabb
Nu har jag monterat de stora delarna. Front, sidostycken, stag och tvhållare är på plats

Materialet var ingen rolig historia att jobba med då det inte är direkt plant.
Har haft ett helt h..... med att inte få det att skeva, men nu är det i alla fall klart.

Ja nu börjar det likna ett kabb i alla fall
Image

Testmontering av skärmen
Image

Har även sågat ut topp-delen.
Bakstycke och botten är det som kommer sen.
Ska även inhandla hjul och sätta på och ventilationshål ska borras och dammfilter ska monteras.

Högtalare har jag ännu inga, men lär väll göra hål för sånna oxå.

Den stora delen som är kvar är ju kontrollpanelen, den som blir jobbigast att bygga. Måste ut i garaget och leta fram något (o)vettigt material.

_________________
http://zoppatorsk.blogspot.com/


Wed Apr 28, 2010 15:51
Profile WWW
Arcade Mode
User avatar

Joined: Mon Jan 12, 2009 11:42
Posts: 219
Location: Göteborg
Post Re: Projekt: Ett udda Mamekabb
Det ser väldigt lovande ut. Det är inte första kabbet du bygger?


Thu Apr 29, 2010 09:23
Profile
Arcade Mode

Joined: Mon Mar 16, 2009 11:35
Posts: 164
Post Re: Projekt: Ett udda Mamekabb
Jo, första kabbet jag bygger.

Vore det inte för att jag är så pank så skulle jag köpt ett japanskt candy, hehe.

Är det något jag egentligen ogillar så är det att hålla på o bygga o greja.
Anledningen är att jag inte har några bra verktyg eller vettigt material och inga pengar till att skaffa det :(
Men man får väll göra det bästa av det man har helt enkelt.

Har man väl använt vettiga grejer så blir man bara så frustrerad när det som borde vara lätt bara blir till massa strul.

Bygget går framåt i alla fall. Nu är det panelen som är nästa problem, blir att brottas med en skev spånskiva igen.... huuu.
Sen så måste jag ju ha högtalare, har hittat ett par vettiga men då kostar de 349:- :(
http://www.kjell.com/content/templates/shop_main_details.aspx?item=91729&path=97000000,119000000,120000000,122000000

Får nog åka och kolla hos hemelektroni-affärerna nån dag efter reafynd

Sen måste jag ha ett master/slave uttag oxå, kostar 179:- men det kan i och för sig vänta ett tag.
http://www.kjell.com/content/templates/shop_main_details.aspx?item=39619&path=304000000,325000000,333000000

_________________
http://zoppatorsk.blogspot.com/


Thu Apr 29, 2010 13:02
Profile WWW
Arcade Mode
User avatar

Joined: Mon Jan 12, 2009 11:42
Posts: 219
Location: Göteborg
Post Re: Projekt: Ett udda Mamekabb
Jag sitter mer eller mindre i samma sits, Pank. Lyckligtvis så lyckades jag kränga iväg ett DC-paket. Han kommer och hämtar imorn, så då blir man en tusing rikare som stoppas direkt till ett hål.

Jag kan ev. ha ett par högtalare till dig (typ såna de har på arcadegame.se, så inget vrålåk precis), egentligen borde jag inte ens fundera på om jag ska ge dom eller inte, då du har hjälp mig så mycket, men du måste då ända köpa förstärkare.

Jag får fundera lite, bygget är ju inte klart än, men det är kul att se att det går framåt även fast det är ett par prylar och maskiner som saknas för att göra jobbet lättare för en.


Thu Apr 29, 2010 14:05
Profile
Arcade Mode

Joined: Mon Mar 16, 2009 11:35
Posts: 164
Post Re: Projekt: Ett udda Mamekabb
Det är lungt, högtalare kan vänta ett tag.
Vill ha ett 2.1 system så man får lite nice bas :)

Har ett par trådlösa senheiser lurar som jag kommer att använda.
Som tillfällig lösning så kan jag alltid använda högtalarna som sitter i tv´n om jag vill.

I Värsta fall tar jag ett 2.1 system som jag har te datorn nu och använder de inbyggda högtalarna i skärmen te datorn.

Det enda jag behöver köpa inom den närmsta framtiden för att göra kabbet spelduglit är hjul och de kostar typ 36:- så det får jag ta mig råd med... heee!! Skönt att ha det lättflyttat.
Behöver ett par gångjärn oxå, men det kanske jag har i garaget.

_________________
http://zoppatorsk.blogspot.com/


Thu Apr 29, 2010 15:23
Profile WWW
laserfejs!
User avatar

Joined: Sat Sep 13, 2008 01:14
Posts: 660
Location: Alingsås, Sweden
Post Re: Projekt: Ett udda Mamekabb
Rekommenderar detta: http://www.inet.se/artikel/6307168/logitech-s-220-svart

Jag har såna i bägge mina EGRET II:or, fjärrkontroll med hörlursuttag och av/på-switch. Mängd bas ställs på en ratt på subben. Låter helt otroligt om man ser till priset.

_________________
Image Image Image Image http://www.emphatic.se


Thu Apr 29, 2010 17:23
Profile WWW
Arcade Mode

Joined: Mon Mar 16, 2009 11:35
Posts: 164
Post Re: Projekt: Ett udda Mamekabb
Bra tips det där, frakten var inte så farlig.
Har mest letat där butiker finns lokalt för frakten brukar vara på tok för hög.

Får se om det blir några $$ över denna månad.

_________________
http://zoppatorsk.blogspot.com/


Thu Apr 29, 2010 18:07
Profile WWW
Arcade Mode

Joined: Mon Mar 16, 2009 11:35
Posts: 164
Post Re: Projekt: Ett udda Mamekabb
Idag började jag bygga på kontrollpanelen, men bara två delar är påbörjade å inga bilder
Ska gera undersidan och översidan 15 grader eller nått så det inte blir så vassa kanter.

Har redan gjort det på översidorna på sidostyckena.
Blir väll att fortsätta efter helgen antar jag.

Lackade ur på den usla sticksågen och beslöt mig för att modifiera den med delar från en trasig men bättre såg. Resultatet blev lyckat och nu har inte sågen samma tendens att dra iväg åt sidan.

Men den är fortfarande usel, nypriset var väll 150kr, men jag fick den gratis, kanske säger en del. Den är i alla fall bättre än min ännu uslare sticksåg som kostade 99:-, den ska vi inte ens prata om.

Sålde även en yamha reciver jag hade ståendes för 200:- :)

_________________
http://zoppatorsk.blogspot.com/


Fri Apr 30, 2010 21:39
Profile WWW
Arcade Mode

Joined: Mon Mar 16, 2009 11:35
Posts: 164
Post Re: Projekt: Ett udda Mamekabb
Panelen börjar nu bli klar.
Ska såga till en botten och göra hål för knappar o spak.

Så här blev den
Image

Gjord av en planka från en skrotad säng och spånskiva från en gaderob :p

Har fasat kanterna och sedan rundat av allt med sandpapper, riktigt lent blev det.
Image

Jag har nu slängt på ett lager till med spakel för att fylla hål och skruvarskallar.

_________________
http://zoppatorsk.blogspot.com/


Thu May 06, 2010 13:32
Profile WWW
Arcade Mode
User avatar

Joined: Mon Jan 12, 2009 11:42
Posts: 219
Location: Göteborg
Post Re: Projekt: Ett udda Mamekabb
Bra jobbat, det ser ju riktigt bra ut. Rakt, slätt och fint :)

Ska bli intressant och se när panelen sitter på plats.


Thu May 06, 2010 14:17
Profile
Arcade Mode

Joined: Mon Mar 16, 2009 11:35
Posts: 164
Post Re: Projekt: Ett udda Mamekabb
Heehh... ja den får duga. Lär väll finslipa lite innan målning (har kört med 40 korn nu så det tar lite, hatar att slipa, sånt jäla slitgöra och skitig blir man oxå.

Panelen kommer inte sitta helt rak utan har lite vinkel (tycker det är skönare)

Hade föredragit rundare kanter men hade inte tillräckligt med material
Djupet har jag för mig är runt 24cm som djupast och bredden är 60.5cm precis som kabbet.
.
Skulle gärna haft den lite mer lågprofil, nu är den 10-11cm tjock.
Anledningen till detta är att suzon behöver bra med plats, har för mig jag mätte upp det till minimum 10cm för att kunna montera med skaftet i rätt höjd.

Har funderat lite på knapplayout. Funderade lite på en viewlix fast med 4 knappar, fast då jag nog kommer köra med happ knappar så tror jag inte det kommer fungera då den layouten är för tight för screw-ins. Kanske blir så att jag använder seimitsus istället.... hmmmzzz... får fundera lite mer.

Skulle helst haft namco grey/yellow ps1 layout (men 4-knapps) då denna är den skönaste jag använt, men jag har inte hittat någon ritning på denna. Annars så duger väll standard astrocity, men jag gillar den inte 100%

_________________
http://zoppatorsk.blogspot.com/


Thu May 06, 2010 16:13
Profile WWW
laserfejs!
User avatar

Joined: Sat Sep 13, 2008 01:14
Posts: 660
Location: Alingsås, Sweden
Post Re: Projekt: Ett udda Mamekabb
Panelen ser ut att bli grym! 8)

_________________
Image Image Image Image http://www.emphatic.se


Thu May 06, 2010 18:36
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 82 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.